top of page

Pension

Deze mooie ligging bied mogelijkheid om het hele jaar door bosritten te maken in het zeer bosrijke gebied van Staatsbosbeheer direct gelegen naast Stobben Stables. Het strand van Drontermeer is slechts enkele honderden meters verwijderd van de stal en buiten het seizoen vrij om heerlijke strandritten te maken met uw paard / pony. 

Het pension

Pensionstalling Stobben-Stables is gelegen nabij Dronten, Kampen en Elburg.

De aanwezigheid van een binnenbak (20 x 40 m) voorzien van led verlichting maakt het rijden van uw paard / pony het hele jaar mogelijk. Ook worden er in deze binnenbak lessen verzorgd door een vaste instructeur en onderlinge wedstrijden georganiseerd. Verder is er een buitenbak (20 x 60 m), paddocks en een longeercirkel. 

 

Onze accommodatie bestaat uit 45 ruime stallen 

Elke stal is uitgerust met een waterbak met rondpompsysteem, ventilatie, verwarmingssysteem, isolatie en een flinke bodem van stro of vlas, zodat uw paard optimale huisvesting heeft. 

Daarnaast zijn er een aantal stallen met een buitenluik die `s avonds worden gesloten. 

 

Op het erf is 24 uur per dag camera bewaking en oppas om de paarden en pony's zo goed mogelijk te bewaken.

 

Een solarium (met muntensysteem) en een verwarmde wasplaats geeft u extra luxe om uw paard eens flink te verwennen.

Extra zorg voor uw paard/pony

Als het buiten niet kan, dan doen wij het binnen.

Voorbeeld dag indeling: 

Om een beeld te krijgen van de dagindeling, hebben wij de belangrijkste stappen hieronder voor u beschreven. 

6.30 Krijgen de paarden / pony's voor de eerste keer voer (Brok en Kuil voer). 

8.00 De paarden / pony's worden gehalsterd en apart aan het touw naar de wei gebracht. Ze lopen altijd in dezelfde wei met dezelfde buren (met 2 paarden / pony`s of alleen, wat de klant wenst).  Na ongeveer een uur staan alle dieren lekker in de wei te grazen. 

9.00 Alle stallen worden uit gemest en op gestrooid. Rond 12 uur zijn alle stallen dan weer lekker schoon. 

15.30 De paarden / pony's worden wederom 1 voor 1 aan een touw weer terug gebracht naar de schone stal. 

16.00 Voeren wij voor de tweede keer voer (Brok en kuil voer).

22.00 Krijgen de paarden / pony's voor de derde keer voer ( Brok en kuil voer). 

Over de hele dag krijgen de dieren voldoende vers water. Daarnaast kijken wij tijdens het voeren en de weidegang of alle dieren gezond zijn.

Gezondheid

Wij houden de gezondheid van alle dieren die bij ons gestald zijn goed in de gaten. Bij eventuele bijzonderheden nemen wij direct contact op met de eigenaar.

Alle paarden / pony`s worden 1 keer per jaar centraal geënt op kosten van de eigenaar. Ook controleren wij door middel van mestonderzoek op aanwezigheid van wormen. Ontwormen is ook op kosten van de eigenaar van het paard/ pony zelf. Eventuele medicijnen kunnen wij voor u aanbieden.

Bij eventueel nood schakelen wij direct onze eigen dierenarts in. Is de nood minder hoog kan u uiteraard uw eigen dierenarts laten komen. De kosten zijn voor de eigenaar van het paard / pony. 

 

1 keer per week komt er een vaste hoefsmid. Dit geven wij vooraf aan. 

Desgewenst kunt u ook gebruik maken van een eigen hoefsmid.

Voeding

Omdat bij ons de kwaliteit van de zorg voor het paard/ pony voorop staat, vinden wij het ook van belang om een goede voeding te bieden.

Wij geven de paarden/ pony's eerste klas kwaliteit voer. 3 maal daags brok en droog kuilvoer. Daarnaast is er voldoende vers water voor de dieren. Het voer is allemaal bij de prijs in begrepen.

bottom of page